lunes, 2 de noviembre de 2009

APUNTS SOBRE L'AUDICIÓ

Què és fer audició?
És escoltar música per vivenciar emocions. Una audició pot ser en directe o enregistrada, dins de la enregistrada en trobem d’àudio i d’audiovisuals.

Diferències entre sentir, escoltar i entendre.
Sentir és un acte involuntari i fisiològic, mentre que escoltar és un acte voluntari i afectiu. Entendre, és raonar, comprendre i es du a terme a través d'un procès mental.

De quina manera passem d’escoltar a entendre en una audició?
A base de repetició!

Quan podem començar a fer audició?
A partir dels set mesos que els nens ja tenen l’oïda perfectament acabada i són capaços d’escoltar-la. La resposta de: “des de la gestació”, seria incorrecte, ja que no escolten la música sinó que la senten i la perceben.

Creieu que hi ha músiques més adients que d’altres per als infants?Sí, depèn del moment, l’edat i els objectius que hi hagi al darrere i les intencions. No hi ha música prohibida, únicament hem de tenir clar perquè ho fem, hem de tenir un argument.

Objectius de l’audició.
Estimular, emocionar, conèixer els instruments, crear hàbits, gaudir, ballar, conèixer diferents estils musicals, per identificar cançons...A parvulari, les audicions són un model, un referent. Tota la música que escoltem enriqueix els nostres coneixements musicals. L’audició ens connecta amb l’art.

No hay comentarios:

Publicar un comentario