domingo, 13 de diciembre de 2009

MNAC

El dimarts vam anar al MNAC. El meu grup vam visitar la col.lecció de so i color i vam poder gaudir de breus explicacions sobre cada obra. A partir d’històries, titelles, jocs i materials que utilitzava la monitora que feien més amenes i divertides les explicacions es podien comprendre els diferents significats i funcions de cada obra.



La primera obra que vam visitar sortien unes figures anomenades serafins. A través de comentaris, preguntes i jocs que van proposar vaig descobrir i aprendre que eren els serafins i quina era la seva funció.



La segona obra que vam visitar era el Frontal d'altar d'Avià. D’aquesta obra, la monitora ens va explicar les dues versions que solien explicar als alumnes d’educació infantil. Una explicació era més laica, en la qual explicaven el naixement d’un nen on hi sortien uns personatges corrents com ara una mare i un pare, les germanes de la mare que s’alegraven pel nen que arribarà al món, uns familiars que portaven al infant alguns regals... en canvi l’altre explicació era de caire més religiós on s’explicava el naixement del nen Jesús on sortien personatges religiosos com ara els àngels que comunicaven el naixement de Jesús, l’arribada dels tres reis mags d’orient per oferir al nen Jesús les seves ofrenes.
La tercera obra que vam tenir el plaer de veure i la que més em va agradar va ser el “Pantocràtor “de Sant Climent de Taüll. La monitora ens va introduir una mica en el context històric de l’obra i ens va explicar que la gent d’aquella època era molt religiosa, llavors amb aquesta pintura es volia “atemorir” en certa manera a la gent mostrant a Déu com a jutge i ésser diví que tot ho pot veure. Desprès també ens va mostrar un puzles amb la imatge de l’obra que els hi donaven als nens perquè poguessin jugar aprenent.


També vam veure una obra que estava plena de cenefas, llavors ens van ensenyar que per als nens hi havia una capsa amb diferents dibuixos de cenefas i ells podien fer la seva pròpia creació.
I per últim vam veure diferents mares de Deu, llavors la monitora ens va explicar una mica la seva funció. Després ens va fer algunes preguntes com per exemple: Per què creieu que la mare té al nen agafat d’aquesta manera? Cóm us agradaria que us agafés a vosaltres la vostra mare?
A partir d’aquestes preguntes, nosaltres reflexionàvem i la monitora ens explicava anècdotes molt interessants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario